ONZE WINKEL BLIJFT OPEN TIJDENS DE LOCKDOWN! Bekijk onze aangepaste openingsuren.

Webshops winnen aan populariteit

Artikel uit: Magazine Bakkers Vlaanderen

Webshops zijn zeer in trek en winnen nog steeds aan populariteit. Met de webwinkel kan je je dienstverlening uitbreiden en nieuwe klanten werven. “Een webshop is een aanrader als je in iets gespecialiseerd bent”, klinkt het bij Speculaasje Heyns.

Bij Speculaasje Heyns is de webshop beschikbaar sinds oktober 2014. “Sindsdien mochten we een 26-tal webshop-bestellingen noteren; voornamelijk rond de Sinterklaasperiode. In vergelijking met onze gewone bestellingen is dit aantal natuurlijk verwaarloosbaar. Maar dat neemt niet weg dat we hierdoor enkele nieuwe klanten hebben kunnen bereiken (zowel particulieren als professionelen) die anders de afstand tot onze winkel toch te ver vonden.”

“En dat is ook meteen de reden dat we gestart zijn met onze webshop. Onze speculaas is gekend van de kust tot in Wallonië. In het verleden hebben we al meermaals de vraag gekregen om speculaas te verzenden. Tot vorig jaar hebben we dit steeds geweigerd omdat we wat sceptisch stonden over de verzending; Hoe lang gaat het duren? Is de speculaas niet gebroken bij aankomst?”

Daarom hebben we speciale doosjes op maat laten maken waar 4 van onze vormen mooi in passen. Op die manier zitten ze goed verpakt voor het transport, waardoor de kans op breken minder groot is. In een doosje passen steeds 4 dikke speculazen of 2 doosjes dunne speculaas. Omdat we onmogelijk voor elk aantal een andere verpakking kunnen voorzien, moeten de speculazen daarom worden aangekocht met een veelvoud van , of 2 doosjes in het geval van de dunne.”

Speculaasje Heyns ervaart de webshop dan ook als positief. “Er komt uiteraard meer werk aan te pas dan bij gewone bestellingen. Zoals de communicatie met de klant, registreren van betalingen, afdrukken van labels voor verzending, pakjes afleveren bij de transporteur…

Omdat wij klanten hebben uit heel België begrijpen we maar al te goed dat de verplaatsing naar Herentals niet altijd evident is. We horen dan ook vaak van mensen in onze winkel dat zij maar één of twee keer per jaar bij ons langskomen omdat ze toevallig in de buurt zijn. De afstand naar onze winkel hoeft nu niet langer een probleem te zijn, omdat de pakjes bij de klant aan huis, of een ander adres naar keuze, worden afgeleverd. We krijgen ook heel wat positieve reacties van klanten.

Conclusie; als je je in iets specialiseert, zoals dat bij ons het geval is, dan biedt een webshop wel degelijk een meerwaarde.