Speculaas

Kort bewaren voor consumptie

(minder dan een week)
  • Bewaar uw boterspeculaas steeds op kamertemperatuur. Vermijd een koude omgeving.

  • Vermijd contact met de lucht. Houd de verpakking goed gesloten of bewaar in een metalen bewaardoos.

  • Is de malse speculaas na een tijdje toch harder geworden? Plaats hem samen met een sneetje wit brood in een (metalen) bewaardoos.

Lang bewaren voor consumptie

(meer dan een week)
  • De enige manier om dikke speculaas voor langere tijd mals te houden, is door hem in de diepvries bij -18°C te bewaren. Vries uw verse speculaas in en niemand proeft het verschil. (We hebben het blind getest!)
  • Ontdooi hem minstens 3 à 4 uur voor consumptie op kamertemperatuur.
  • Geen geduld? Ontdooi hem een 4-tal minuutjes op de laagste stand in de magnetron.

Vatel (amandelgebak)

Vatel is een heerlijk amandelgebak met crème au beurre. Je kan het makkelijk enkele dagen bewaren in de koelkast.

Wil je hem langer bewaren? Geen probleem, bewaar hem in de diepvries in een kunststof verpakking. (Zeker niet in de patisserieverpakking van karton. Deze kan namelijk een "papier-smaak" afgeven.) Ontdooi hem gedurende 5 à 6 uur in de koelkast. Niet ontdooien op kamertemperatuur, want dan kunnen er waterdruppels ontstaan.

Chocolade-producten

De ideale temperatuur om chocolade te bewaren is tussen 17°C en 21°C. Bewaar chocolade dus nooit in de koelkast. Grote verschillen in temperatuur zorgen er namelijk voor dat de chocolade een wit laagje.

Chocolade neemt snel geuren uit zijn omgeving over. Houd de verpakking dus steeds goed gesloten en bewaar hem ver weg van sterke geuren (uien, kruiden...) en zonlicht.