Een speculaasverkoop organiseren?

Wie wil er nu geen extra inkomsten genereren voor zijn of haar school, (sport)club of vereniging? Dan is een speculaasverkoop de ideale oplossing om wat extra geld in het laatje te krijgen. En het is bovendien ook nog eens een origineel alternatief voor de klassieke wafelslag.

Ben je fan van onze dikke, malse speculaas? Of liever de krokante versie? Wat jouw publiek ook kiest, we hebben voor elke liefhebber wat in petto. Ontdek het assortiment in onze winkel of hier op de website. Wil je meteen beginnen plannen? Vraag dan hieronder de prijslijst voor resale aan. Nog even jouw e-mail bevestigen, en je ontvangt hem zo meteen in jouw mailbox!

Download de GRATIS GIDS Prijzen aanvragen

GRATIS GIDS

Zeven tips voor een succesvolle verkoop

Het maakt niet uit wat je verkoopt. Toiletpapier, wafels of speculaas? Vraag hier onze GRATIS GIDS aan. Je vindt er heel wat nuttige tips om van jouw verkoop een echt succes te maken!

  1. Geef jouw e-mail adres in
  2. Bevestig jouw e-mail adres
  3. Veel leesplezier!
Download de GRATIS GIDS

Wat zeggen anderen?

Als vzw steunen wij projecten rond onderwijs en gezondheidszorg in India en Oeganda. Om geld in te zamelen planden we in 2022 voor de eerste keer een sinterklaasverkoop in.¬† Daarbij vonden we het belangrijk bewust te kiezen voor een lokaal en ambachtelijk product. Een familielid tipte ons Speculaasje Heyns. We hebben natuurlijk eerst zelf de chocolade en speculaas proefondervindelijk getest ūüôā. En het resultaat mocht er zijn.

In oktober 2022 hebben we onze eerste sinterklaasverkoop met Speculaasje Heyns opgestart. Sarah van Speculaasje Heyns heeft ons hierin heel erg goed begeleid. Ze had steeds snel een antwoord klaar op al onze vragen.  Een hele fijne en professionele samenwerking.

De reacties van onze sympathisanten waren zeer positief.¬†Het is niet alleen erg lekker maar ziet er ook nog mooi uit! Met een sticker van ons logo op de verpakking, is het een perfect cadeautje (of ook gewoon lekker voor jezelf ūüôā).

Binnenkort starten we aan onze 2de editie van onze sinterklaasverkoop met Speculaasje Heyns. We zijn ervan overtuigd dat het ook dit jaar weer een succes zal worden!

Veerle Olbrechts• Sahay.eu

Na een traktatie van een van onze assistent-artsen leerden we de bijzonder lekkere speculaas van Speculaasje Heyns kennen. Wanneer een van de collega’s in de buurt van de winkel kwam werd er de jaren nadien geregeld ook voor andere collega’s wat lekkers meegebracht. Toen we met onze werkgroep Fataki (ten voordele van ons partnerziekenhuis in Congo) op het idee kwamen om als fondsenwerving speculaas te verkopen was het al snel duidelijk van waar die speculaas dan zou moeten komen als we van de verkoop een groot succes wilden maken.

We namen contact op met Sarah van speculaasje Heyns en zij gaf ons meer uitleg over de opties die er waren en hoe we dit praktisch best regelden.

We maakten de verkoop in het ziekenhuis bekend en de ervaringsdeskundigen op vlak van de perfecte speculaas deden verder het werk voor ons: Er werd mond aan mond reclame gemaakt in het ziekenhuis en dit zorgde voor een grote bestelling en opbrengst voor ons partnerziekenhuis.

De reacties in ons ziekenhuis waren allemaal van dezelfde orde: de beste speculaas die we ooit gegeten hebben!

2020 was dus de eerste jaar dat we speculaas bestelde bij Heyns, maar zeker niet het laatste. De fijne samenwerking met hen en de goede opbrengst van de speculaas maakte dat dit een echte succesformule is voor onze fondsenwerving in de toekomst!

Seppe Thon√© • Hoofdverpleegkundige • AZ Turnhout

Als vereniging die zich inzet voor een schoolproject in Madagaskar verkopen wij sinds ons ontstaan in 2014 rond de kerstperiode  ambacht uit Madagaskar en kerstrozen. Wij zijn dan met een standje doorgaans aanwezig op kleinere kerstmarkten, en wat ons opviel is dat mensen meestal daar langskomen om iets te drinken of te eten.

Dat bracht ons op het idee om hierin mee te gaan, het liefst op een originele manier want we wilden niet het zoveelste standje met jenevers of hotdogs zijn. Neen, we wilden iets dat mensen graag voor zichzelf wilden of om cadeau te doen, en zo kwam de keuze voor speculaas naar voren.

Jullie aantrekkelijke website was, net zoals jullie speculaas zelf, een streling voor het oog! En dan heb ik nog niet over de streling voor de smaakpapillen gesproken!

We hebben het eerste jaar van onze speculaasverkoop bewust gekozen voor een beperkt aanbod. Het feit dat de Marcel zowel in dunne, krokante als dikke, malse variant bestond, maakte het voor ons makkelijk op vlak van communicatie. De Marcel is bovendien opvallend, want groot en mooi gepresenteerd, en ligt binnen een prijscategorie die als 'aantrekkelijk' (want toegankelijk voor ieders portemonnee) kan beschouwd worden. Voor minder dan 10 euro krijg je 'oogschijnlijk' waar voor je geld. Dat vergemakkelijkt de verkoop.

Wat ook helpt (zeker als je een verkoopsstandje hebt), is een proeverij. Regelmatig "offerden" wij een Marcel op die wij in stukjes sneden of braken, om de mensen te laten proeven. Zeer doeltreffend!

Wij zijn alleszins blij met de service en de kwaliteit die wij van Speculaasje Heyns krijgen. Het feit dat wij er elk jaar vanuit Kortenberg tot in Herentals voor rijden, zegt genoeg denk ik ;)

Net zoals mijn kerstrozen, koop ik mijn speculaas bij een eerlijke en kwaliteitsvolle leverancier. Mensen aan wie je deze dingen verkoopt, appreci√ęren kwaliteit. En ze vergeten het niet! Voor ons als vzw die jaarlijks een eindejaarsactie heeft, zijn dat gegarandeerde inkomsten.

Axel Degreef • VZW Malagasy

In juni 2016 werden we gecontacteerd door Dirk en Marc van Lions Taxandria. Om geld in te zamelen voor het goede doel speelden ze met het idee om een speculaasverkoop te organiseren.

Een gezellige babbel en een kopje koffie later was het beslist. En enkele weken later was de speculaasvorm met hun eigen design een feit. Wij bakten de speculaas, zij schakelden hun uitgebreid netwerk in om hem aan de man te brengen.

De eerste speculaasverkoop viel duidelijk in de smaak. Want tijdens de tweede editie werd er maar liefst 1,5 keer meer speculaas verkocht. Van een succes gesproken!

 

Wat vinden anderen van onze speculaas?

Heb je nog vragen? Laat het ons weten!